Volledig scherm
Het nieuwe logo van de fusieclub. © SDDL/vv Ravenstein

SDDL en VV Ravenstein volgend seizoen samen onder naam SSA Vesta’19 in vierde klasse

RAVENSTEIN/DEMEN - VV Ravenstein en SDDL spelen volgend seizoen met al hun seniorenteams samen onder de naam SSA Vesta’19. Het eerste team komt uit in de vierde klasse onder leiding van trainer Mark Strik.

SSA staat voor Samenwerkende Senioren Afdeling. De beslissing is de volgende stap in een jarenlang fusieproces van beide clubs. De jeugdteams van de clubs uit Demen en Ravenstein spelen al langer samen, voor de seniorenteams zal dit het eerste seizoen zijn. ,,De komende twee seizoenen gaan we ervaren hoe dit bevalt", vertelt SDDL-voorzitter Lambert Vervoort. Ondanks het feit dat de jeugd- en seniorenteams samen gaan voetballen, blijven SDDL en VV Ravenstein wel twee verschillende clubs. Alle spelers van de clubs blijven lid van de eigen vereniging en er worden dus geen leden van elkaar overgenomen. 

De complexen in Ravenstein en Demen worden gelijkwaardig gebruikt voor voetbal en korfbal. ,,Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld twee weken lang het eerste, tweede en derde team in Demen spelen en dat dan het vierde, vijfde, zesde en zevende in Ravenstein spelen. De twee weken daarna is het andersom", zegt Vervoort.

Hoofdtrainer

Voor de functie van hoofdtrainer is gekozen voor Mark Strik. De Ossenaar komt van derdeklasser RKSV Margriet uit Oss en zou eigenlijk komend seizoen bij SDDL in de vierde klasse voor de groep staan, maar staat nu dus voor de groep van SSA Vesta’19. De bedoeling is dat hij geholpen wordt door twee leiders: een van SDDL en een van VV Ravenstein.

Van Kan

Vorig seizoen was Lars van Kan trainer van VV Ravenstein (dat was hij vanaf het seizoen 2016-2017), maar hij wordt dus geen hoofdtrainer. De clubs laten weten bewust gekozen te hebben voor iemand zonder historie bij beide verenigingen. Meer willen beide clubs er niet over loslaten.

Volledig scherm
Lars van Kan staat volgend seizoen niet voor de groep bij SSA Vesta’19 © BD / Peter van Huijkelom
 1. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.