Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Thijs van Kessel hijst voor de ingang van het Osse gemeentehuis de regenboogvlag tegen de Nashvilleverklaring. © Roy van der Lee/BD

Selectief shoppen met regels voor andermans onderbroek

ColumnStel, u bent schoenmaker. Dat is zo belangrijk voor u, dat u het oude lesboek van uw vakopleiding grotendeels uit uw hoofd hebt geleerd, inclusief de paar passages over stucwerk die er om onduidelijke reden in staan. Stucadoors zijn het er over eens dat die stukken onzin zijn, maar toch besluit u, samen met tweehonderd andere schoenmakers, luidkeels te roepen dat u exact weet hoe stucwerk er volgens God zelf uit hoort te zien. 

Dat moet ongeveer zijn hoe de prietpraat in de Nashville verklaring over het ‘biologisch geslacht’ van mannen en vrouwen, op daadwerkelijke biologen overkomt.

  1. Stint keert niet meer terug in Osse straatbeeld
    PREMIUM

    Stint keert niet meer terug in Osse straat­beeld

    OSS - Dat er in Oss nog ooit een Stint de weg op zal gaan, is zeer onwaarschijnlijk. De grootste kinderopvangorganisatie AVEM - met 36 vestigingen in de gemeente Oss - doet de elektrische bolderkar voorgoed in de ban. ,,De Stint is na het ongeval vorig jaar zo onlosmakelijk verbonden aan zoveel persoonlijk leed in Oss, dat wij vinden dat het hier niet meer in het straatbeeld past‘’, stelt interim-directeur Sabine Jansen van AVEM.