Volledig scherm
PREMIUM
© Charles Mallo

Silly’s 2.0 komt er, belooft verdrietig ondernemersechtpaar na felle brand

BERGHEM - Daags na de felle brand die Silly’s - eethuis, snackbar én cateringservice in Berghem - in de as legde, biedt het zwarte pand een trieste aanblik. Elk moment van de dag staan er wel mensen stil om de aanblik van het zwartgeblakerde karkas op zich in te laten werken, de brandlucht op te snuiven. Aan de voorkant staat er een hek omheen. De stoep is opengebroken om de leidingen af te sluiten.

De brand is het gesprek van de dag in het dorp. Het medelijden met de eigenaren groot. Waar in de rest van Berghem de huizen weer doorgelucht zijn, is bij de buren van Silly’s, Chinees restaurant Golden Rose op de Julianastraat zaterdagmiddag nog steeds de brand van een dag eerder te ruiken. ,,We waren bang’’, zegt de eigenaresse. ,,Maar we hebben geen schade. Alleen de geur. Ze zeggen dat het wegtrekt.’’ Ze hebben een cateringklus afgebeld, en ook een feest dat gepland stond. ,,We hadden gisteren geen stroom, geen water, we wisten niet zeker of we vandaag open konden. Dat kon dus wel, maar de lucht is nog niet echt goed hier.’’

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.