Volledig scherm
Catering van verbrande snackbar Silly's staat op festival Lulboompop © Facebook

Silly's staat na verwoeste snackbar toch op festival Lulboompop: ‘Levenswerk weg, maar respect dat jullie er staan’

BERGHEM/MEGEN - De kraam op wielen van de snackbar Silly's staat vrijdagavond ‘gewoon’ op het festival Lulboompop in Megen. In de snackbar in Berghem woedde dezelfde middag een allesvernietigende brand. De organisatie van het festival laat op Facebook weten dat de catering van de snackbar er ‘gewoon is’: ,,Heel veel respect.” 

Volledig scherm
Silly's brandde vrijdagmiddag helemaal uit, zo liet het zich aanzien © Charles Mallo

Vrijdagmiddag woedde in de snackbar een grote brand, die vermoedelijk ontstond door kortsluiting in het plafond. Eigenaren Robbert Lohstroh en Priscilla Veerkamp en de rest van het personeel waren niet in staat commentaar te geven. Veerkamp laat wel weten dat ze uit het veld is geslagen, omdat het ‘levenswerk van veertien jaar in rook op is gegaan’. 

Bij de brand ging in korte tijd de (schuine) Franse kap in vlammen op, meldde onze verslaggever ter plaatse. Omstreeks 16.00 uur werd bekend dat het pand niet meer te redden was.

Lovende reacties 

Op Facebook staan lovende reacties over het besluit om toch op het festival te staan. ,,Ondanks dat jullie levenswerk ten gronde is, blijkt dat jullie wel echte doorzetters zijn. Heel veel respect hiervoor en dat jullie op het festival staan”, schrijft iemand. 

Iemand anders schrijft: ,,Echt zoveel respect ondanks dat jullie eigen zaak vanmiddag door een vreselijke brand is verwoest dan er toch nog zijn heel veel sterkte voor jullie allemaal van Silly’s.”

Lulboompop is een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt bij de ‘lulboom’ van het pittoreske stadje Megen. De boom is een oud begrip in Megen, die er al meer dan honderd jaar staat en een ontmoetingsplek is.