Volledig scherm
PREMIUM
De kamer bij de entree van Museum Jan Cunen wordt ingericht. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Sinterklaas slaapt in de mooiste kamer van Oss: ‘Het is een gigantische kijkdoos’

OSS - De sint komt in Oss letterlijk in een gespreid bedje. De goedheiligman krijgt namelijk een eigen slaapkamer in één van de mooiste ruimtes van museum Jan Cunen: de burgemeesterszaal. Vanaf zaterdag mogen kinderen een bezoek brengen.

Cadeautjes, strooigoed en natuurlijk een hele verzameling tekeningen. Sinterklaas zal zich ongetwijfeld thuis voelen in de royale kamer aan de voorzijde van het museum. De witte haren op een borstel in het bed doen zelfs vermoeden dat de Sint al een nachtje is wezen proefslapen.

 1. 
Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP
  Stille getuigen

  Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP

  OSS - Nederland heeft een 'rijke’ geschiedenis aan stakingen, zo bewijst het onlangs verschenen ‘Groot Stakersboek’. Ze waren er voor meer loon, betere werkomstandigheden, kortere werkduur, minder werkdruk en veel andere als onrechtvaardig beschouwde omstandigheden van de werkende mens. Geen sector of beroepsgroep blijkt ontkomen te zijn aan 'de stakingsbacil', zoals De Stad Oss het in 1922 noemde. Zelfs de bakkers in Oss en omgeving zijn ooit gaan staken.
 2. Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen
  Bij de dorpspomp

  Liever een biertje dan een hostie; toekomst kerk Heeswijk boeit niet iedereen

  Het sluiten en herbestemmen van een kerk. Voor veel ouderen, die zijn opgegroeid in de katholieke traditie, een gevoelig onderwerp. Toch is er geen ontkomen aan. Het dalende aantal kerkbezoekers en de hoge kosten voor het onderhoud van de oude gebouwen vragen om ingrijpende maatregelen. Met zorg en respect proberen kerkbesturen, gemeentes en bisdom een nieuwe invulling te vinden. Zoals in Heeswijk.