Ingebruikname van het Skon Skip in Lith. Op de foto onder anderen Johan van de Schoot (rechts in de boot) die na de te waterlating een rondje meevaart.
Volledig scherm
Ingebruikname van het Skon Skip in Lith. Op de foto onder anderen Johan van de Schoot (rechts in de boot) die na de te waterlating een rondje meevaart. © Jeorne Appels/Van Assendelft

Skón schip tegen een vuile Maas

LITH - De oevers langs de Maas en Waal zijn jaarlijks goed voor zo'n 10.000 vuilniszakken aan afval. Om het opruimen makkelijker te maken werd schoonmaakboot 'Skón Schip' aan-geschaft. Zaterdag was de doop van het schip.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.