Volledig scherm
PREMIUM
Zwaar ongeluk in Geffen. © Gabor Heeres

Slachtoffer dodelijk ongeval Geffen droeg geen gordel: OM eist 2 jaar celstraf voor chauffeur

DEN BOSCH / GEFFEN - Het slachtoffer van het fatale ongeval op de rotonde met de Papendijk in Geffen, Ossenaar K. Zurawski (28), droeg hoogstwaarschijnlijk geen gordel toen hij op 4 maart 2018 na een botsing met een trottoirband uit een wagen werd geslingerd. Het OM eiste gistermorgen bij de rechtbank in Den Bosch een celstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaar tegen de 34-jarige dronken bestuurder van deze auto uit Fijnaart.

“Zijn dood was niet het gevolg van het rijgedrag van mijn cliënt”, stelde A. Laeyendecker gistermiddag, de advocate van de automobilist. Zij wees de rechters erop dat het slachtoffer rechts achterin de auto zat. De wagen was op die plek niet ingedeukt en de stoel was nog intact: “Het overlijden kwam door het niet dragen van de gordel.”

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.