Volledig scherm
PREMIUM
Zwaar ongeluk in Geffen. © Gabor Heeres

Slachtoffer dodelijk ongeval Geffen droeg geen gordel: OM eist 2 jaar celstraf voor chauffeur

DEN BOSCH / GEFFEN - Het slachtoffer van het fatale ongeval op de rotonde met de Papendijk in Geffen, Ossenaar K. Zurawski (28), droeg hoogstwaarschijnlijk geen gordel toen hij op 4 maart 2018 na een botsing met een trottoirband uit een wagen werd geslingerd. Het OM eiste gistermorgen bij de rechtbank in Den Bosch een celstraf van 24 maanden en een rijontzegging van 4 jaar tegen de 34-jarige dronken bestuurder van deze auto uit Fijnaart.

“Zijn dood was niet het gevolg van het rijgedrag van mijn cliënt”, stelde A. Laeyendecker gistermiddag, de advocate van de automobilist. Zij wees de rechters erop dat het slachtoffer rechts achterin de auto zat. De wagen was op die plek niet ingedeukt en de stoel was nog intact: “Het overlijden kwam door het niet dragen van de gordel.”

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.