Volledig scherm
Lijn 161 passeert de Kerkstraat in Geffen. © Peter Van Erp

Slecht presterende buslijn 161 van Oss naar Nuland blijft toch rijden

OSS - Goed nieuws voor busreizigers: de lijndienst Oss-Nuland staat gewoon in de nieuwe dienstregeling van Arriva. 

Buslijn 161 (Oss-Nuland) is de slechtst presterende buslijn van Oost-Brabant. Busmaatschappij Arriva, actief als Bravo, zou daar liever een buurtbus, bemand door vrijwilligers, inzetten. Maar voor dat idee lopen ze in Geffen en Nuland nog niet warm. Dus trekt Arriva die keutel weer in.

Verrassing 

Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van Arriva, die op zondag 9 december ingaat. Een aantal veranderingen kwam in juli in het zogeheten Exploitatieplan 2019 Oost-Brabant al naar buiten. Zo is het geen verrassing meer dat inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland met de buurtbus 254 niet alleen richting ziekenhuis Bernhoven kunnen reizen, maar ook in hartje Uden kunnen uitstappen.

Ook het schrappen van lijn 662 tussen Maren-Kessel en Den Bosch zat er aan te komen. Er komt een halfuursdienst tussen Maren-Kessel en Oss. De aansluiting op de trein verbetert, zo belooft Arriva. In de daluren rijdt daar buurtbus 262.

Nieuwe haltes 

Op de Oostwal in Oss komt een nieuwe halte voor beide busdiensten. De haltes Walstraat en Eikenboomgaard vervallen. Die drie halte-veranderingen gelden ook voor buurtbuslijn 294, Oss, Berghem, Herpen, Schaijk, Ravenstein, Dieden. En idem dito voor buurtbus 296 (Oss, Oijen, Macharen, Megen, Haren, Oss).

Nog even en de nieuwe bushaltes aan de Bergmaas bij Zeeland zijn klaar. Lijn 99 (Uden-Nijmegen) mijdt straks hartje Zeeland. In Uden sneuvelen de haltes aan de Violierstraat en Heufkens, in Reek Heijtmorgen. Reekenaren krijgen een nieuwe opstap op de Rijksweg bij de rotonde.

De lijnen die Veghel aandoen krijgen andere routes. Lijn 157 (Eindhoven-Oss) rijdt niet meer door De Leest, maar rechtstreeks via Corridor en Rembrandtlaan naar het busstation. Ook lijn 158 (Den Bosch-Veghel) mijdt de Stationsstraat. Meer veranderingen gaan over een jaar in.