Volledig scherm
De kruising van de Cereslaan met de Ruwaardsingel in Oss. © Google Maps

‘Slimme’ verkeerslichten zorgen twee dagen voor stevige hinder bij automobilisten aan entree van Oss

OSS - De verkeerslichten op de Cereslaan in Oss worden eind deze maand een stuk ‘intelligenter’.  Vanaf 28 november zullen ze beter reageren op het verkeersaanbod aan de westelijke entree van de stad. De aanpassing gaat gepaard met twee dagen van behoorlijke hinder voor het autoverkeer. 

Tijdens de aanpassing is er op woensdag 27 en donderdag 28 november maar één rijbaan open voor het verkeer. De verwachting is dat dit met name in de spits gaat leiden tot behoorlijke vertragingen voor automobilisten. Hen wordt aangeraden om op deze dagen een alternatieve route te nemen. De gemeente zet verkeersregelaars in  om het verkeer ter plekke in goede banen te leiden.

De verkeersregelinstallatie wordt niet alleen aangepast voor een betere doorstroming van autoverkeer. Ook komt er een speciaal stoplicht voor voetgangers die de Ruwaardsingel willen oversteken ter hoogte van de kruising met de Cereslaan. Op dit moment ontbreekt zo'n verkeerslicht nog. 

 1. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 2. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.