Volledig scherm
Hans Hoeben ontving drie weken geleden van burgemeester Wobine Buijs een lintje. Links zijn vrouw, Antoinette. © René Nelissen/Gemeente Oss

Snelle, slopende ziekte velt Geffenaar Hans Hoeben (62)

GEFFEN - Geffenaar Hans Hoeben, tot voor kort voorzitter van de dorpsraad, is in de nacht van donderdag op vrijdag op 62-jarige leeftijd overleden. Begin januari was bij hem een ongeneeslijke ziekte vastgesteld. Hij overleed in een hospice in Rosmalen in het bijzijn van zijn naaste familie. 

Vijf jaar geleden trad Hoeben aan als voorzitter van Dorpsraad Geffen. Onder zijn inspirerende leiding pakte de dorpsraad steeds meer zijn rol binnen de gemeente Oss. In 2016 werd hij mede daarom verkozen tot Geffenaar van het Jaar. Eerder was hij bestuurslid van fanfare WIK, voorzitter van de Boerenbruidsparen en lid van de restauratiecommissie voor de Maria Magdalenakerk. Tot medio vorig jaar werkte hij bij Rabobank Nederland.

Hoeben kreeg zaterdag 19 januari een koninklijke onderscheiding, die in allerijl was aangevraagd. Hij is door de koning benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. ,,Dat is mooi, maar bitterzoet‘’, zo reageerde hij.