Volledig scherm
PREMIUM

Soli Deo: Ingestorte resten van fascisme in Nuland

NULAND - Nu is het een ruïne aan de rand van het terrein van Sint Jozefoord, een voormalig klooster in Nuland dat nu in gebruik is als verzorgingscentrum. Maar honderd jaar geleden was dit huis de basis van het Brabantse fascisme. 

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Ossenaar (32) wil af van reclasseringstoezicht: hij gaat liever naar de gevangenis
  PREMIUM

  Ossenaar (32) wil af van reclasse­rings­toe­zicht: hij gaat liever naar de gevangenis

  DEN BOSCH/OSS - Een 32-jarige Ossenaar, veroordeeld voor verboden wapenbezit in 2020 in Schaijk, kampt al jaren met een forse verslaving. De man beseft zelf ook dat hij zonder hulp nog niet van de drank of drugs af kan blijven. Toch wenste hij een einde aan het reclasseringstoezicht, dat een rechter hem na de Schaijkse wapenfeiten oplegde. De man ging in plaats daarvan liever zijn voorwaardelijke celstraf uitzitten.