Volledig scherm
In maart dit jaar hielden de oppositiepartijen Oss bij het pannekoekenhuis De Oude Maas te Macharen een manifestatie tegen de komst van de mestfabriek. © Jeroen Appels/Van Assendelft

SP Brabant wil nu ook geen mestfabriek in Oss

OSS/DEN BOSCH - De SP Noord-Brabant  is tegen de komst van een grootschalige mestverwerker in Oss. Leden van de partij hebben zich op de regioconferentie van de partij achter een motie van de SP afdeling Oss geschaard. In de motie gaf de SP aan dat er geen draagvlak is in Oss voor de komst van een mestfabriek. 

De SP kwam zaterdag bijeen om de kandidatenlijst voor de provinciale statenverkiezingen in maart volgend jaar vast te stellen. Maarten Everling werd gekozen als lijsttrekker. Ook werd het verkiezingsprogramma door de leden van de SP Brabant vastgesteld. 

In de discussie rond de mestfabriek in Oss stonden de provinciale VVD, D66,  PvdA en ook SP tot nu toe  lijnrecht tegenover hun partijgenoten in de gemeente Oss. Met het aannemen van de motie van de SP Oss zaterdag, zegt de SP in de provincie nu ook dat ze een mestfabriek in Oss niet ziet zitten.