Volledig scherm
Werkzaamheden aan rotonde Zevenbergseweg-Osseweg In Berghem. © Van Assendelft/Jeroen Appels

SP moppert over gebrekkige communicatie bij opbreken cruciale rotonde Berghem

BERGHEM - De Osse SP wil van de het college van B en W weten waarom de inwoners van Berghem zo slecht zijn geïnformeerd over de werkzaamheden aan de Osseweg en de rotonde aan het eind van deze weg. Raadslid Adrie Geerts wil dat er alsnog een bewonersavond wordt georganiseerd voor omwonenden. 

Aannemer Remmits is maandag begonnen met een grootschalige reconstructie van de Osseweg. Als eerste is de rotonde opgebroken die de weg verbindt met de Zevenbergseweg, Julianastraat en Kerkstraat. Deze rotonde is normaal gesproken het drukste knooppunt van het dorp. Ondernemers in de directe omgeving tonen zich verrast over deze ingreep. Zij klagen over gebrekkige communicatie. 

Geerts hekelt in een serie schriftelijke vragen aan het college het gebrek aan concrete informatie vanuit de gemeente. Zo werd eind vorige week nog gerept over werkzaamheden aan de rotonde die drie tot vier weken duren. Inmiddels is duidelijk dat die op 29 maart klaar zijn. Ook de aanwonenden van de Osseweg zijn volgens Geerts onwetend over de bereikbaarheid van hun woningen in de komende periode.