Volledig scherm
© BD / Peter van Huijkelom

SP Oss wil bus van Arriva terug in 't Wild

OSS/’T WILD - De Osse SP springt in de bres voor busreizigers die in ‘t Wild wonen. Sinds Arriva in december volgens een nieuwe dienstregeling rijdt, is er geen lijnbus meer in de kleine kern aan de uiterste westkant van de gemeente Oss. 

De dichtstbijzijnde bushalte voor inwoners van ‘t Wild is voortaan in Maren-Kessel. Van daaruit gaat de rit naar het NS-station in Oss. SP-raadslid Jan van Kreij stelt dat de reistijd voor inwoners van 't Wild die naar Den Bosch moeten bijna verdrievoudigd is. ,,In de oude dienstregeling waren inwoners van ‘t Wild in 17 minuten in den Bosch, als men nu in Maren-Kessel weet te komen en van daar verder met het openbaar vervoer naar den Bosch gaat, kost dat minstens 45 minuten.”

Arriva is gestopt met de rechtstreekse lijndienst naar Den Bosch, omdat de bezetting van die bus te laag was. ,,Een nieuwe dienstregeling op basis van economische overwegingen. Leefbaarheid van een kleine kern zoals ‘t Wild speelt hierbij geen rol", concludeert Van Kreij. 

De SP’er heeft schriftelijke vragen aan het Osse college van B en W gesteld over deze kwestie.  Hij wil onder meer weten of het gemeentebestuur op de hoogte was van deze wijziging en of er bij Arriva op is aangedrongen om hiervan af te zien.