Volledig scherm
Het Frans Heesen Stadion van TOP Oss. © Pro Shots

Stadion TOP Oss beklad aan vooravond van derby met FC Den Bosch, ook spandoek bij De Vliert

UPDATEOSS/DEN BOSCH - Aan de vooravond van de derby tussen FC Den Bosch en TOP Oss hebben vandalen toegeslagen bij de club uit Oss. Op en om het stadion zijn met graffiti zeker vier leuzen aangebracht. 

,,Ontzettend jammer dat dit nodig is”, reageert Bart van Grinsven namens TOP. ,,Er moet een reinigingsbedrijf langskomen om de graffiti te verwijderen, dus het loopt nog in de papieren ook.”

Op een bouwkeet en de palen van het stadion is met koeienletters onder meer ‘073' gespoten, het netnummer van Den Bosch. Voor Van Grinsven is het dan ook duidelijk in welke hoek de vandalen gezocht moeten worden. ,,Ze hebben geen briefje achtergelaten. Maar ze zullen niet uit Schaijk komen...”

Spandoek Den Bosch

Ook supporters van TOP hebben in de nacht van donderdag op vrijdag van zich doen spreken. Bij het stadion van FC Den Bosch een spandoek opgehangen. ‘Onze helden zullen vanavond revanche nemen op het veld', reageert de supportersvereniging van FC Den Bosch.

Vrijdagavond reist TOP met 225 fans af naar De Vliert voor de topper tegen FC Den Bosch. Dat is het hoogste aantal uitsupporters in vier jaar tijd. Nadat het onderlinge duel in Den Bosch eind 2014 uit de hand liep, werden bezoekende fans drie jaar lang geweerd. Nu worden ze beetje bij beetje weer toegelaten.

  1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
    voorbeschouwing

    TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

    Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”