Volledig scherm
PREMIUM
Met dit bord werden weggebruikers eerder dit jaar gewezen op de staking van de Maasveren. © Roy van der Lee/BD

Stakingen helpen ‘behoorlijk jaar’ Maasveren om zeep

OSS - De vijf Maasveren hebben vorig jaar tezamen zo'n 150.000 euro verlies gedraaid: grotendeels het gevolg van de 23 stakingsdagen in mei, juni en juli. Buiten die acties om kenden de pontjes tussen Brabant en Gelderland eigenlijk best een behoorlijk exploitatiejaar. 

Er werden vorig jaar 1.250.000 personen overgezet, ongeveer 50.000 minder dan de 1,3 miljoen klanten uit 2017. In het boekjaar 2017 werd nog een winst van 20.000 euro genoteerd. Directeur John van den Akker van de Stichting Maasveren wijt de afname van het aantal overzettingen niet alleen aan de stakingsdagen. ,,Je mist door de acties een kleine maand omzet. Maar het was ook heel lang heet zomerweer. Dan zijn recreanten het fietsen na een tijdje wel beu - het mooie weer wordt gewoon - en bij 36 graden is het niet meer aantrekkelijk om op de fiets te stappen. En de brandstofkosten zijn gestegen.” 

  1. Oude Unox-winkel niet beschikbaar als onderkomen Osse modelbouwvereniging De Wissel

    Oude Unox-win­kel niet beschik­baar als onderkomen Osse modelbouw­ver­e­ni­ging De Wissel

    OSS - Modelbouwvereniging De Wissel hoeft niet te rekenen op het voormalige Unox-fabriekswinkeltje aan de Gasstraat in Oss als nieuw onderkomen. Volgens voorzitter Jan van Berkensteijn van de Wissel heeft hij dat van eigenaar Zwanenberg Food Group te horen gekregen. ,,Heel, heel, heel jammer", reageert hij. ,,Voor ons zou het een erg mooie locatie zijn geweest. Het pandje is tenslotte een gemeentelijk monument.”