Volledig scherm
De woning heeft veel schade opgelopen. © Facebook / Politie Oss

Stichter van reeks branden in Berghem bekent, tien duiven kwamen om

BERGHEM - De verdachte van een reeks branden bij een appartementencomplex aan de Veldstraat in Berghem heeft bekend. Dat meldt een wijkagent. Bij één van deze branden kwamen tien duiven om het leven, bij een andere wist de brandweer op het nippertje een poes, een hond en drie kittens te redden. Die avond werd een woning onbewoonbaar door de vlammen. Ook de tuin werd verwoest.

De woningbrand ontstond toen, in april, nadat een houten schutting in brand was gestoken. De bewoonster moest met haar huisdieren haar woning uitvluchten, net als andere bewoners uit het complex. De politie dacht meteen aan brandstichting en startte een onderzoek.

Tien duiven levend verbrand

Toch werden er in de weken erop nog vijfmaal delen van schuttingen in de Veldstraat in brand gestoken. Bij één van deze incidenten stierven tien duiven. De vogels zaten in een kooi die tegen de schutting aan stond en konden geen kant op. Twee bewoners van het appartementencomplex in Berghem gaven tegenover deze krant aan dat ze uit angst een nacht niet konden slapen.

,,De politie kwam door middel van het gedrag en de modus operandi (manier van plegen, red.) een verdachte op het spoor. De verdachte heeft de feiten bekend en betuigde spijt”, aldus de betrokken wijkagent. Er wordt een dossier opgemaakt over de brandstichter.

Volledig scherm
De politie heeft een gang bij het appartementencomplex aan de Veldstraat afgezet om onderzoek te doen naar de oorzaak van de brand. © Tom Vos
Volledig scherm
De moederpoes met haar kittens na de brand in Berghem. © Foto Mallo / Gabor Heeres