Volledig scherm
PREMIUM
Peter Taylor Parkins (l) en Arno Smits staan stil bij de stappen die de afgelopen maanden werden gezet. © Van Assendelft

Stichting Treinongeval Oss had maar één missie: een tweede mokerslag voorkomen

OSS - Het grootste werk zit erop voor Stichting Trein Ongeval Oss. Acht maanden na de oprichting hebben de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama het geld binnen van de doneeracties. Missie (bijna) volbracht. ,,Het is heel waardevol om wat betekend te hebben.”

Aan de overkant van de tafel zitten twee opgeluchte heren. Het geld is overgemaakt, het hoge woord eruit. Na maanden in de luwte nemen ondernemers Arno Smits en Peter Taylor Parkins woensdag graag de tijd om hun verhaal te vertellen. Op de dag dat de gemeente Oss een monument voor de slachtoffers aankondigt, kunnen voorzitter Smits en secretaris Taylor Parkins van Stichting Treinongeval Oss melden dat bijna elke gedoneerde euro bij de nabestaanden en overlevers is.

  1. Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdieren
    PREMIUM

    Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdie­ren

    OSS/BERGHAREN - De vrachtwagens van Fleuren kun je door heel Nederland en Europa zien rijden. Grote kans ook dat uw konijn, hamster of cavia op stro zit en voer eet van het Bergharense familiebedrijf, dat ook een flinke vestiging heeft in Oss. Het zijn twee belangrijke bedrijfstakken, maar er is meer. En wie weet wat er in de toekomst nog komt, want een ding is zeker: ondernemen zit de Fleurens in het bloed. Al 100 jaar.