De start van de eerste Maashorst Trailrun, in april 2019 bij camping De Heische Tip.
Volledig scherm
PREMIUM
De start van de eerste Maashorst Trailrun, in april 2019 bij camping De Heische Tip. © Maashorst Events

Stier of hardloper: wie heeft voorrang bij evenement in Maashorst?

SCHAIJK/UDEN - Zijn hardlopers veilig tussen de taurossen, tijdens de Maashorst Trailrun begin april?  En moeten zij óók omdraaien als er onverhoopt een koe of stier op het pad staat? Over deze vragen heeft de organisatie van het sportevenement overleg aangevraagd met de leiding van het natuurgebied.

Het verzoek volgt niet alleen op het ongeval begin januari waarbij een stier een wandelaar verwondde, maar zeker ook op de bekendmakingen daarna. De Maashorstleiding beklemtoonde dat bezoekers te gast zijn in het begrazingsgebied en daar altijd voorrang aan dieren moeten geven. Deze gedragslijn lijkt onwerkbaar voor sport- en wandeltochten, waarbij deelnemers uitgezette routes volgen.

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.