Volledig scherm
Het schoolplein © Mari van Rossem

’t Over d’n Dam-plein kwam er dankzij een lange adem van Heidy

Bij de dorpspompZe kan als fysiotherapeut inmiddels op een berg subsidieaanvraag-ervaring bogen. ,,En ik kan ook altijd nog verkoopster worden", zegt Deursense Heidy Wieland (33) lachend. 

Ze doelt op haar niet-aflatende inspanningen om het idee van 't Over d'n Dam-plein bij basisschool basisschool de Vier Heemskinderen in Ravenstein ook bij lokale sponsoren in harde pecunia om te zetten.

Quote

75.000 euro is een hoop geld, ja

Heidy Wieland

Wieland: ,,Ik hield zelfs een presentatie voor de ondernemersvereniging hier; leverde vijfduizend euro op. Waar ik dacht een ton nodig te hebben, konden we dit nu - dankzij de belangeloze inzet van een stuk of tien héél actieve vrijwilligers - realiseren voor zo'n 75.000 euro. Een hoop geld, ja."

Er was wel een lange adem voor nodig, weet ook Emmy van Boxtel (39) op het deel van het schoolplein dat inmiddels zo goed als klaar is. ,,Plannen waren er namelijk al veel eerder; toen Elly Mikkers hier nog directrice was. Samen met andere ouders werkte ze voorstellen uit, maar wat met veel liefde en plezier op papier was gezet werd door gemeente en schoolinspectie keihard afgekeurd. We moeten met z'n allen blij zijn dat Heidy bij de tweede poging zo standvastig is gebleven."

Telkens dezelfde vrijwilligers

,,Mooi in dit tweede plan is de inbreng van de kinderen. Op basis van hun input heeft Heidy het ontwerp gemaakt: met tekeningen van de jongste kinderen en uitgeschreven ideeën van de oudsten. Het enige jammere bij het uitvoeren van al het werk was wel dat telkens dezelfde vrijwilligers kwamen opdagen."

De schuine overburen van De vier Heemskinderen, René (71) en Annet (73) Zwijsen, noemen de wedergeboorte van het semi-openbare plein 'een geweldige aanwinst' voor de kinderen van álle kernen. Want ook al zijn klimparcours met wiebelbrug, voel-horen-en-geurplein en buitenkeukentje nog niet klaar, René en Annet vinden 'het fijn dat er nu elke dag zoveel kinderen spelen'.