Grote drukte tijdens de eerste editie, nu bijna twee jaar geleden.
Volledig scherm
Grote drukte tijdens de eerste editie, nu bijna twee jaar geleden. © BD

Tal van luchtballonnen gaan omhoog tijdens tweede editie Oss Maasland in the Air

OIJEN - Meer dan tien luchtballonnen stijgen op zaterdag 24 augustus weer op bij Bierbrouwerij Oijen. Dan is de tweede editie van Oss Maasland in the Air. Met het evenement wordt geld opgehaald voor het goede doel School voor Hart.

Tickets om mee te varen zijn verkrijgbaar vanaf 210 euro. Bij die prijs is ook een hapje, drankje, champagnedoop en herinneringscertificaat inbegrepen. Er zijn manden voor 4, 8, 10 of 16 personen. Passagiers zijn vanaf 16.00 uur welkom op het terrein. Vanaf 18.30 uur gaan de eerste ballonnen de lucht in. De organisatie zorgt zelf voor volgteams, die de passagiers na afloop weer terugbrengen naar de brouwerij. Tot nu toe hebben 36 mensen zich aangemeld. 

Ook wie de ballonvaart wat te spannend vindt, kan de 24-ste in Oijen terecht. Vanaf 17.00 uur is de buitenbar open en gaat de muziek aan. 

Een groot deel van de opbrengst gaat dit jaar naar School voor Hart. Dat doel zet zich in voor reanimatietrainingen in het onderwijs. School voor Hart willen alle leerlingen van alle middelbare scholen in Oss wegwijs maken met een AED. Daarvoor moeten leraren worden opgeleid en reanimatieproppen worden aangeschaft. Net als oefen-AED’s en ander trainingsmateriaal. 

  1. Meiden huishoudschool spijbelkampioen in Oss
    STILLE GETUIGEN

    Meiden huishoud­school spijbelkam­pi­oen in Oss

    Deze week gaan ook de scholen voor voortgezet onderwijs open, al blijft een groot deel van de lessen nog online. Het gegeven dat sommige leerlingen, vooral van basisscholen, tijdens de digitale periode 'zoek' waren, lijkt nu voorbij. In april waren er landelijk nog ruim zevenduizend leerlingen die zich niet op het beeldscherm van hun docent vertoonden; in mei was dat aantal gedaald tot (toch nog) vijfhonderd. In het werkgebied van het Regionaal Bureau Leerplicht Brabant Noordoost in Oss is volgens afdelingshoofd Ester Biezen, weinig aan de hand geweest.