Volledig scherm
Het logo van 95 jaar TBL © Marleen van Lanen

TBL viert het 95-jarig bestaan van de school met Titusdag, Titusavond en een boekje over Titus

OSS - Het Hooghuis Titus Brandsmalyceum (TBL) viert uitgebreid het 95-jarig bestaan van de school. Dat gebeurt met de Titusdag, de Titusavond en de uitgave van een boekje over Titus Brandsma, de naamgever en oprichter van de school.

De Titusdag is bedoeld voor de leerlingen en vindt plaats op donderdag 14 maart 2019. In plaats van lessen worden er op deze dag drie ronden met in totaal 72 verschillende workshops aangeboden. Het aanbod van de workshops is zeer divers. Van koken met groenten tot paardrijden, van film tot een stadswandeling langs de Osse struikelstenen. De 1380 leerlingen hebben zich voor de voorjaarsvakantie in kunnen schrijven voor de diverse activiteiten.

Ter gelegenheid van 95 jaar TBL wordt het boekje dat Pieter de Laat, oud-docent levensbeschouwing, geschreven heeft over Titus in een jubileumversie uitgegeven. Het boekje is hiervoor uitgebreid met tekeningen van Titus gemaakt door Marleen van Lanen, illustrator, schrijfster van kinderboeken en beeldend kunstenaar. Marleen van Lanen, oud-leerling van het TBL, heeft ook het logo van 95 jaar TBL ontworpen. Verder is deze jubileumuitgave voorzien van een aantal gedichten over Titus, gemaakt ter gelegenheid van de musical Titus in 2013. 

Tenslotte is er op vrijdag 21 juni de Titusavond met een landelijk bekende oud-leerling als gast. De avond heeft een College Tour-achtige opzet. Naast de gast met wie een gesprek wordt aangegaan zal er ook ruimte zijn voor optredens. Het programma wordt te zijner tijd gepubliceerd.