Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

TBS met dwangverpleging voor masturberende ‘slaapwandelaar’ uit Lith

DEN BOSCH/LITH - Een 51-jarige man uit Lith die minderjarige meisjes met een smoes zijn huis binnenlokte en hen, zogenaamd slaapwandelend, zijn geslachtsorgaan toonde, heeft van de rechtbank in Den Bosch tbs met dwangverpleging gekregen. 

De man deed zich in advertenties voor als gescheiden vader van jonge kinderen die kinderoppas zocht. Tijdens het kennismakingsgesprek met meisjes die op zijn advertentie reageerde, legde hij uit dat het tarief werd verhoogd wanneer ze zouden meewerken aan zijn ‘slaaponderzoek en -therapie'. 

De man zou door het draaien van veel nachtdiensten lijden aan slapeloosheid. En als hij overdag wél sliep, kon hij gaan slaapwandelen. In het kader van de ‘therapie’ moesten de meisjes dan mailen aan een ‘gefingeerde’ therapeute wat hij precies deed. 

Hij kwam vervolgens diverse keren zonder onderbroek en masturberend bij de meisjes binnen lopen. Tijdens de rechtszitting twee weken geleden verklaarde de man dat hij nooit de bedoeling had gehad te masturberen. ,,Ik wilde me alleen exhibitioneren", zei hij tot de rechters. 

Ontucht

Uit psychiatrische en psychologische rapporten blijkt dat de deskundigen het recidivegevaar hoog achten. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de man enkele jaren geleden in Eindhoven en Veldhoven precies hetzelfde deed.  Toen bleef het niet alleen bij masturberen maar pleegde hij ook ontucht met zijn slachtoffertjes. Hij werd toen behandeld in een kliniek. 

De rechtbank legde hem ditmaal ook tien maanden gevangenisstraf op, met aftrek van voorarrest. De man zat al sinds medio januari van dit jaar in de cel.