Volledig scherm
De Osse wethouder Frank den Brok (links) en zijn Bossche collega Mike van der Geld (rechts) zetten samen met directeur Eric Vos van E-fiber de schop in de grond voor het glasvezelnetwerk in Geffen, Nuland en Vinkel. © Peter van Erp

Te weinig Ossenaren willen glasvezel, campagne E-fiber wordt mogelijk verlengd

OSS - Ondanks verwoede pogingen van E-Fiber, de gemeente en verschillende providers hebben te weinig Ossenaren zich de afgelopen maanden aangemeld voor glasvezel. In sommige dorpen werd de drempel van dertig procent weliswaar gehaald, maar dat geldt niet voor de hele gemeente. 

Daarmee dreigt Oss een witte vlek te worden in het noordoosten van Brabant. In onder meer Uden, Landerd en Bernheze ligt immers al een netwerk. Net als in de voormalige gemeente Maasdonk. De komende maand steken E-fiber, Oss en providers de koppen bij elkaar om alsnog een passende oplossing te vinden. Daarbij wordt een verlenging van de campagne zeker niet uitgesloten. 

In een persbericht spreekt wethouder Frank den Brok zijn teleurstelling uit. ,,Bijna alle gemeenten om ons heen hebben glasvezel of krijgen het binnenkort. Datagebruik groeit zo'n veertig procent per jaar. Die groei zit bij bedrijven, het onderwijs en de zorg. En natuurlijk in onze huishoudens. Oss heeft glasvezel nodig om deze ontwikkelingen bij te houden.”

Van 't Wild tot aan Keent

De campagne in Oss ging afgelopen zomer van start. E-fiber en gemeente zetten toen in op een netwerk van 't Wild tot aan Keent. Met de komst van glasvezel moet internet sneller, tv scherper en geluid helderder worden. Het netwerk is stabieler dan de traditionele koperkabel