Anisa Slegers
Volledig scherm
Anisa Slegers © De Lievekamp

Theater De Lievekamp trekt met rondreizend concert langs zorglocaties in Oss

OSS - Met een speciaal coronaconcert trekt theater de Lievekamp woensdagmiddag langs drie woon-zorglocaties voor verstandelijk beperkten in Oss en Berghem. Zangeres Anisa Slegers gaat er alles aan doen een lach op het gezicht van de bewoners te toveren. 

,,De kranten staan vol met de schrijnende situatie in de bejaardenzorg", zegt Lobke van der Sanden, die het concert in het kader van Theater van de Stad op poten zet. ,,Maar er zijn helaas meer doelgroepen die geen bezoek mogen ontvangen. Over de situatie in de gehandicaptenzorg hoor je bijvoorbeeld veel minder.”

Daarom is Van der Sanden eens gaan rondbellen. Bij Smaragd, ’t Reut en de locatie Nijverbergh van Philadelphia bevestigden ze haar indruk én voelden ze wel wat voor een bezoek van het theater. Op al die locaties verzorgt de jonge zangeres Anisa Slegers daarom een vrolijk concert, vol herkenbare meezingers. 

Doelgroep zit in het hart

,,We werken al langer samen met Werkkracht, waar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bezig zijn", gaat Van der Sanden verder. ,,Het is altijd ontzettend dankbaar om iets voor die doelgroep te organiseren. Die zit echt in mijn hart. Daarom gaan we proberen om bij zoveel mogelijk mensen een lach op het gezicht te toveren.”

Natuurlijk moet dat wel veilig gebeuren. Daarom is speciaal gezocht naar locaties met genoeg ruimte om op gepaste afstand een optreden te verzorgen. De zangeres gaat dan bijvoorbeeld in de binnentuin staan, de bezoekers zitten achter glas. Om zoveel mogelijk mensen te laten meegenieten, treedt Slegers waar nodig zelfs twee keer op. Steeds kunnen zo'n twintig tot dertig bewoners het concert beluisteren.

Als het concept aanslaat, wil het Theater van de Stad nog meer locaties bezoeken.