Volledig scherm
De opbouw van de Osse kermis 2019. © Van Assendelft Fotografie

Tien dagen? Twee euro? Welke kant moet het volgens jou op met de Osse kermis?

pollOSS - Terwijl de attracties in het Osse centrum woensdag hun laatste rondjes draaien, wordt achter de schermen al nagedacht over de kermis van 2020. Binnen een paar maanden moet de politiek namelijk een knoop doorhakken over de toekomst van de Osse kermis. Belangrijkste vragen: hoe lang mag die duren? En hoe veel geld mag een exploitant vragen voor een ritje? 

Het Osse gemeentebestuur vergelijkt de kermis de komende weken met die in steden van gelijke omvang. Ook gaat het college in gesprek met exploitanten en andere betrokken partijen. Daar moet een voorstel uitrollen waar de gemeenteraad dit najaar over stemt. De kermis zou er vanaf komend jaar dus best eens anders uit kunnen zien.

Over het prijsplafond van 2 euro voor grote attracties klinkt in Oss gemor. Exploitanten zijn immers ieder jaar meer kwijt aan belasting, onderhoud en verzekering. Als ze niet wat meer geld mogen vragen, laten grote attracties Oss misschien wel links liggen. 

Over eventuele verlenging van de kermis lopen de meningen uiteen. Door op te rekken naar tien dagen (en dus twee weekenden) worden de risico's van bijvoorbeeld slecht weer beter gespreid. Veel centrumondernemers en exploitanten van kleinere attracties zien de verlenging echter niet zitten. 

Poll

Hoe lang moet de Osse kermis volgens jou duren?

  • 7 dagen (46%)
  • 10 dagen (54%)
920 stemmen

Poll

Ben je bereid meer dan 2 euro te betalen voor een ritje op de Osse kermis?

  • Ja, anders laten grote attracties Oss misschien links liggen (57%)
  • Nee, 2 euro is al duur genoeg (43%)
817 stemmen