Volledig scherm
Tientallen kinderen zagen het ongeluk gebeuren. © Gabor Heeres

Tientallen kinderen zien hoe meisje op tweede schooldag wordt aangereden bij TBL Oss

OSS - Aan de Carmelietenstraat in Oss is dinsdagmiddag een jonge scholiere gewond geraakt. Ze werd aangereden door een automobilist terwijl ze bij de uitgang van het schoolplein op een bekende stond te wachten. Tientallen scholieren van het Titus Brandsmalyceum (TBL) zagen het ongeluk gebeuren. 

Het ongeluk vond even na half één dinsdagmiddag plaats, op het moment dat veel klassen net uit waren. Juist op dat moment stond er een bestelbus geparkeerd tegenover de uitgang van het schoolplein. Ooggetuigen zagen hoe een oudere automobilist het busje wilde ontwijken en daarbij bijna tegen het hek van het schoolplein reed. Hij reed over de voet van de scholiere. Zij kwam korte tijd klem te zitten tussen hek en auto. Haar fiets werd door de aanrijding in het schoolhek gedrukt. Ook een aantal andere kinderen zou zijn geraakt. Volgens de politie wilde de automobilist op de rem trappen, maar drukte hij per ongeluk het gaspedaal in. 

Pas een paar meter verder stopte de automobilist, die volgens verschillende getuigen een verwarde indruk maakte. Voor het aangereden meisje werd een ambulance opgeroepen. Ze is met onbekend letsel aan haar voet of been meegenomen naar het ziekenhuis. Het zou gaan om een eerstejaars leerling uit Oss. Het was dus pas haar tweede schooldag op het TBL. De politie heeft de automobilist naar huis gebracht. Zijn rijbewijs is niet ingevorderd. 

Het ongeluk vond plaats op maar een paar meter van De Wal, waar op dit moment een deel van de Osse kermis staat. De attracties waren echter nog niet geopend op het moment dat het ongeluk zich voltrok.