Een dranghek met verkeersbord houdt bij aanvang van de schooldag alle auto's weg van 't Vijfeiken, de straat voor de basisscholen Toermalijn en Delta.
Volledig scherm
PREMIUM
Een dranghek met verkeersbord houdt bij aanvang van de schooldag alle auto's weg van 't Vijfeiken, de straat voor de basisscholen Toermalijn en Delta. © Maarten van den Hurk / BD

Tijdelijk lege straten bij scholen Heesch smaken naar méérHEESCH - De straten rond school helemaal dicht, voor álle auto's, bij het begin en het eind van de lesdag. Vanwege corona gaat het nu zo bij de Toermalijn in Heesch. Van de directeur mag de noodmaatregel best een blijvertje worden.

  1. Asociaal rijgedrag brengt 21-jarige rest van zijn leven in rolstoel: taakstraf van 200 uur
    PREMIUM

    Asociaal rijgedrag brengt 21-jarige rest van zijn leven in rolstoel: taakstraf van 200 uur

    DEN BOSCH/HERPEN - Bumperkleven, te hard rijden en een bizarre inhaalmanoeuvre op de Berghemseweg in Herpen vormden de basis voor een zwaar ongeval, waardoor een 21-jarige man voor de rest van zijn leven in een rolstoel belandde. Voor zijn ‘onvoorzichtige en asociale rijgedrag’ krijgt een 32-jarige Herpenaar een taakstraf van 200 uur, naast een voorwaardelijke rijontzegging van 1 jaar. De vrijdagmiddag bekendgemaakte straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.