Titus gluurt straks vanaf de overkant van de Molenstraat naar Titus Brandsma Lyceum in Oss

AnimatieOSS - Vista Titus, zo gaat het nieuwe appartementengebouw heten dat recht tegenover het Titus Brandsma Lyceum in Oss wordt gebouwd. Opnieuw een project van Ton Kemkens en zijn Patrimonium. Op de hoek met de Haarvilstraat maakt een zielloos bouwwerk plaats voor een gebouw met een verhaal. Of in dit geval twee gebouwen met een verhaal. Schuif in de animatie hierboven tussen heden en toekomst. 

Volledig scherm
Impressie vanuit de Haarviltstraat. De gereconstrueerde garage van Janota keert terug in het straatbeeld. © Patrimonium

Aan de Molenstraat komt een complex voor 18 jongeren met een verstandelijke beperking, die er gaan wonen onder begeleiding van zorgorganisatie Philadelphia. Dat gebouw draagt de naam Vista Titus (uitzicht op Titus), een verwijzing naar de tegenover gelegen school en het beeld van de beroemdste ereburger van Oss. In de voorgevel komt een glas-in-loodraam waarin het gelaat van Titus is te herkennen.

  1. Politie laat de spierballen rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsvertoon noemen’
    PREMIUM

    Politie laat de spierbal­len rollen tijdens Operatie Alfa: ‘Al zou ik het geen machtsver­toon noemen’

    OSS - De teller van het aantal invallen in het kader van Operatie Alfa staat na ruim een week op negen. Met het rollen van de spierballen laat de politie zien het aanpakken van georganiseerde criminaliteit serieus te nemen. Volgens politiedeskundige Jaap Timmer van de Vrije Universiteit Amsterdam is het wat grootte betreft geen unieke operatie, maar wel een zeer opmerkelijke.