Volledig scherm
Arrestatieteam ingezet in Oss © Paul Driessen

Toestand verdachte (59) van doodschieten Hakan Zatsan nog altijd zeer zorgwekkend

videoOSS - De 59-jarige man uit Oss die maandagavond zwaargewond werd aangetroffen in een pand aan de Molenweg in Oss is nog niet aanspreekbaar. Hij wordt door de politie gezien als verdachte van het doodschieten van de 43-jarige Hakan Zatsan uit diezelfde plaats. 

De toestand van de verdachte is nog altijd zeer zorgwekkend. De man heeft waarschijnlijk geprobeerd zelfmoord te plegen voordat het arrestatieteam bij hem binnenviel. 

‘Zeer emotionele periode’

Slachtoffer Zatsan zou volgens zijn zwager twee keer aangifte van bedreiging hebben gedaan tegen de 59-jarige man, zijn voormalige zakenpartner, maar de politie geeft aan dit niet terug te kunnen zien in de systemen.

Wel is er in 2015 door Zatsan een melding gemaakt van een bedreiging, geuit door de verdachte. Volgens de politie zou het slachtoffer destijds aan hebben gegeven geen aangifte te willen doen om de ruzie niet groter te laten worden. In een persbericht spreekt de politie van een ‘zeer emotionele periode voor de familie’. 

Meerdere rechtszaken

Het slachtoffer en de verdachte begonnen in 2007 samen het bedrijf Cleaning Solutions, gespecialiseerd in verkoop, onderhoud en reparatie van reinigingsapparaten. Eind 2012 kwam het tot een breuk, onder meer door geruzie over het privégebruik van een pinpas van het bedrijf. Het conflict werd afgelopen jaren meerdere keren voor de rechter uitgevochten.

De politie gaat niet in op geruchten over de medische toestand van de verdachte voor zijn zelfmoordpoging of de vraag hoe deze man aan een geweer kwam. Ze wil ook niet zeggen of het moordwapen is gevonden. Er schijnen camerabeelden te zijn. Maar, zegt de woordvoerder: ,,Wat daar precies op te zien is houden wij voorlopig binnen het onderzoek.”