Volledig scherm
Lekker in blote bast kijkt deze HVCH-pupil naar zijn ploeggenoten, tijdens de wedstrijd tegen het Engelse Hessle Rangers. © Maarten van den Hurk / BD

TOP Oss Cup gaat verder als Brabant Open Cup

BERGHEM - Het grote jeugdvoetbaltoernooi in Berghem, Heesch en Nistelrode, zaterdag begonnen onder de naam TOP Oss Cup, gaat zondag verder als Brabant Open Cup. De naamsverandering completeert de breuk met het verleden in Oss.

Twintig keer eerder werd het jeugdtoernooi gehouden, in Oss. Vorig jaar bleek dat de toekomst buiten deze stad ligt. Er was enige onmin gegroeid tussen organisator Euro-Sportring en de Osse club TOP. Het evenement gaat nu verder in dorpen rondom Oss en gebruikte vanwege de naamsbekendheid nog eenmaal de oude naam in de inschrijfperiode en op de startdag. Vanaf zondag geldt de nieuwe naam.

Van deze organisatorische beslommeringen hadden de honderden jeugdspelers zaterdag geen hinder. Van het uitbundige weer hadden sommigen wel last. Op het complex van Berghem Sport, waar zeventig wedstrijden gespeeld werden, kregen de lokale EHBO’ers twee door de hitte bevangen Engelse jongens aan hun tafel.

‘Uit de zon en rustig blijven’

,,Ze waren misselijk en hadden hun hele maaginhoud eruit gegooid’’, schetst Angelique van de Coolwijk van de EBHO-vereniging Berghem. ,,We hebben hun leiders gezegd dat die jongens uit de zon moesten blijven, en rustig. En als het 's avonds nog niet beter is, naar de dokterspost.’’

Veel andere jeugdspelers genoten juist van de zon en de temperatuur die opliep tot zeker 25 graden. Langs de zijlijn ging hier en daar een shirtje uit.