Volledig scherm
TOP Oss-supporters vieren de zege op Almere City, eerder dit seizoen. © Marcel van Dorst

TOP Oss reist met vijf bussen vol supporters af naar beladen topper in Den Bosch

OSS - De spelers van TOP Oss kunnen vrijdag rekenen op de steun van honderden supporters. Van de maximaal 250 plaatsen in het uitvak van FC Den Bosch zijn er nu al dik 225 verkocht. Het is ruim vier jaar geleden dat er zoveel Ossenaren in stadion De Vliert zaten.

De confrontatie tussen FC Den Bosch en TOP Oss is een absolute topwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Den Bosch staat bovenaan en pakte dit weekend nog de periodetitel. De bezoekers uit Oss staan op een knappe zesde plek. 

De burenruzie is extra beladen nadat het onderlinge duel eind 2014 volledig uit de hand liep. Rondom de wedstrijd in Den Bosch braken toen rellen uit. Verschillende agenten en medewerkers van de club werden belaagd, tientallen supporters werden later opgepakt. Nadien werden uitsupporters drie jaar lang geweerd bij onderlinge duels. 

‘Weten wie we meenemen’

Met kleine stapjes worden fans van het bezoekende team inmiddels weer toegelaten in de stadions. Vorig seizoen al reisden daarom 150 Ossenaren mee naar Den Bosch. Dit keer mogen er dus maximaal 250 mee. Als zich dit weekend geen incidenten voordoen, is de kans groot dat er volgend jaar weer extra mensen mee mogen. ,,Wij zijn een kleine club", zegt TOP Oss-woordvoerder Bart van Grinsven. ,,Daarom kennen we onze fans goed, we weten wie we meenemen. Helemaal niemand is er bij gebaat om het weer uit de hand te laten lopen. Deze wedstrijd moet gewoon weer een voetbalfeestje worden.”

Alle TOP-fans die mee willen naar Den Bosch moet een uitreispas van de club hebben. Dat geldt overigens voor elke uitwedstrijd. Speciaal voor de wedstrijd van komend weekend houdt TOP een visitatie. Alle fans worden voordat ze in de bus stappen uitvoerig gefouilleerd. 

  1. TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’
    voorbeschouwing

    TOP Oss juicht nog niet te vroeg: ‘Eerst maar eens die play-offs halen, daarna kijken we wel verder’

    Op papier mag TOP Oss de play-offs eigenlijk niet meer mislopen, met wedstrijden tegen de nummers 17 en 19 van de competitie, FC Dordrecht en Helmond Sport, op het programma. TOP-trainer Klaas Wels blijft in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht van vrijdag echter met beide benen op de grond staan. ,,Je hoort mij niet zeggen dat we wel even van FC Dordrecht en Helmond Sport gaan winnen. Dordt doet het de laatste weken goed en heeft een prima ploeg.”