Volledig scherm
PREMIUM
Roijackers bij een manifestatie tegen de mestfabriek in Oss. © Van Assendelft

Tranen vloeien bij mislukte lijmpoging GroenLinks: Ossenaren dreigen partij te verlaten om mestfabriek

OSS - Het komt voorlopig niet meer goed tussen GroenLinks Oss en GroenLinks Brabant. Tijdens een verhitte algemene ledenvergadering in het gemeentehuis van Oss werd de kloof tussen de twee fracties woensdagavond alleen maar vergroot. Raadslid Ester Bos overweegt zelfs haar lidmaatschap op te zeggen. 

Ze heeft naar eigen zeggen al zeker een jaar niet meer gehuild. Maar na een uur vol verwijten van haar eigen politieke vrienden, breekt Hagar Roijackers. ,,Vrijdag verdedig ik ons akkoord tegenover een briesende PVV en FvD”, sprak de fractieleider van GroenLinks Brabant. ,,Maar dit is nog veel lastiger. Na een heel moeilijk proces gaan we Brabant echt beter, groener en leefbaarder maken. Dan hakt zo’n reactie uit Oss er in. Daar moet ik even van herstellen.”

  1. Oss wil niet langer duurzaamste jongetje van de klas zijn
    PREMIUM
    ANALYSE

    Oss wil niet langer duurzaams­te jongetje van de klas zijn

    OSS - Nog niet zo lang geleden schaarde de gemeenteraad van Oss zich enthousiast achter de ambitie om tot de drie duurzaamste gemeenten van Brabant te gaan horen. Sinds donderdagavond is duidelijk dat een ruime meerderheid in de raad het al lang prima vind als Oss voldoet aan de minimale norm die van bovenaf wordt opgelegd. Windpark Stijbeemden, langs het spoor tussen Berghem en Ravenstein, is daarvan het eerste ‘slachtoffer’. De gemeenteraad wil geen medewerking geven aan dat plan. De vraag is of ze daarmee wegkomt.