Volledig scherm
© ANP

Traumahelikopter rukt twee keer uit voor ongevallen op Mennus Festival in Maren-Kessel

MAREN-KESSEL - Het Mennus Festival in Maren-Kessel staat dit jaar niet onder een gelukkig gesternte. Tot twee keer toe raakte er iemand zodanig gewond dat de traumahelikopter werd ingeschakeld. Vooralsnog gaat de afsluitende feestavond op zaterdag gewoon door, maar de finale van het jaarlijkse toernooi is afgelast. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag viel een 18-jarige Geffenaar uit een paal waarin hij was geklommen. Hij kwam daarbij ongelukkig terecht en liep hoofdletsel op. De jongen werd na een nacht in het ziekenhuis met een hersenschudding naar huis gestuurd. 

Zaterdagmiddag raakte een 27-jarige Bosschenaar zwaargewond aan zijn hoofd bij een ongelukkige botsing op het voetbalveld, tijdens een wedstrijd van het Mennus Toernooi. Het slachtoffer probeerde een lage bal te koppen en werd daarbij geraakt door een voet van een andere speler. De Bosschenaar werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Het is niet duidelijk hoe ernstig zijn letsel is. De finale van het jaarlijkse toernooi werd afgelast.