De elf gedecoreerden in Oss
Volledig scherm
De elf gedecoreerden in Oss © Rene Nelissen/Gemeente Oss

Twee heren, negen dames: dit zijn de Ossenaren die vrijdag een lintje kregen

OSS - Het is vrouwen aan de top tijdens de lintjesregen in Oss. Twee heren en liefst negen dames mogen zich sinds vrijdag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Allen kregen ze thuis bezoek van burgemeester Wobine Buijs. 

Nelly van Demen-van Dorst (75) heeft haar Koninklijke onderscheiding te danken aan haar werk als mantelzorger voor haar ouders en later haar zus. De Ravensteinse is vrijwilliger bij toneelclub Wisse-Was, lid van de avondwakegroep St. Lucia Kerk, zit in de organisatie bij de dodenherdenking. Daarnaast is het dorpsraadslid onder meer voorzitter van haar vereniging van huiseigenaren en de KBO Ravenstein.

De Geffense Ineke van Zandvoort-van Eldijk (75) mag zich ook Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Ze is vrijwilliger bij Comité Vrienden van de Hartstichting, ziekencomité ‘De Schakel’ en het Sint Joris Gild. Daarnaast is ze mantelzorger voor haar zus.

Volledig scherm
© Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Giny Vorstenbosch-Wevers (78) uit Oss krijgt een lintje voor haar vrijwilligerswerk bij de Ruwaardparochie en later de Titus Brandsmaparochie. Ook is ze bezorgster van huis-aan-huisblad ‘De Rucreant’ en coördinator vrijwillige hulpdienst Ruwaard.

De Osse Alaide Helmijr (71) wordt in het zonnetje gezet voor haar werk als bestuurslid bij vereniging van huiseigenaren ‘Arcadia’, diverse functies binnen het Rode Kruis en bij Wereld Vrouwen Oss. Ze is daarnaast vrijwilliger bij het Talentcentrum.

Toos Wiersma (77) krijgt een lintje voor haar werk als koster bij de Ruwaardparochie en later de Titus Brandsmaparochie. Ook was ze mantelzorger voor een oud-pastoor met ALS. Ze heeft hem eerst verzorgd in het appartement waar hij woonde en hem daarna enkele maanden in haar eigen huis opgenomen en verzorgd.

Ook een lintje voor Eefje de Jong-Bunders (72) uit Oss, omdat ze vrijwilliger aan huis is om kwetsbare en eenzame mensen uit hun isolement te halen. Daarnaast is ze begeleidster bij BrabantZorg in De Ruwaard en Sterrebos.

Ineke Broers-Van Warmerdam (79) krijgt een lintje voor haar werk bij watersportvereniging De Maaskant, de Titus Brandsmaparochie en de Scouting. Ook is ze vrijwilliger op de kleuter- en basisschool en zorgt ze voor de Sinterklaasactie en Sinterklaasbingo bij de Zonnebloem.

De Osse Riet Sanders-Megens (80) is Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar werk bij Titus Brandsmaparochie. Ze is daarnaast collectant voor diverse goede doelen en zet zich in voor familie, vrienden, buren en kennissen.

Ook Malonka Baijens-Van Schijndel (49) krijgt een lintje. De Lithse is vrijwilliger bij de plaatselijke brandweer, postcommandant in Liempde bij Boxtel en officier van dienst bij het district Maasland-Noord.

En de heren? Dat zijn Martien van Bergen (76) en Willy van der Loop. Ossenaar Van Bergen krijgt een lintje voor zijn vrijwilligerswerk bij korfbalvereniging DOT, als scheidsrechter bij de Koninklijke Nederlandse Korfbal Bond en als mantelzorger. Ook is hij organisator en collectant.

Tot slot krijgt Willy van der Loop (64) een lintje voor zijn werk als bestuurslid en secretaris bij de plaatselijke voetbalvereniging OKSV, bestuurslid bij het CDA en vrijwilliger bij Stichting Zomermarkt. De inwoner van Overlangel zet zich daarnaast nog in voor de ZLTO, is penningmeester van het parochiebestuur Keent-Overlangel-Neerloon én vrijwilliger bij De Zonnebloem.