Volledig scherm
De jongens C van Olympia'89 vieren hun nationale titel beachhandbal. © Olympia'89

Twee jeugdteams Olympia’89 Nederlands kampioen beachhandbal

BIDDINGHUIZEN - De handbaljeugd van Olympia’89 heeft een succesvol weekeinde achter de rug. Bij het Nederlands kampioenschap beachhandbal veroverden zowel de jongens B als jongens C de nationale titel. 

In tegenstelling tot bij het zaalhandbal worden beachhandbalduels gespeeld in sets. Beide ploegen wonnen en verloren een set in de finale. Shoot-outs moesten daarom in beide gevallen de beslissing brengen. De jongens B deden dat beter dan Hiekka Hauskaa, de jongens C maakten meer punten dan Olympia Hengelo.

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!