Twee kinderen (7) in zorgwekkende toestand in ziekenhuis na ongeluk op A50 bij Ravenstein

Video + UpdateRAVENSTEIN - Een man, een vrouw en twee kinderen van 7 jaar zijn zondagavond gewond geraakt bij een ongeluk op de A50 bij Ravenstein. Dat gebeurde rond 21.00 uur. De kinderen zijn er ernstig aan toe, aldus de politie.

De auto raakte door onbekende oorzaak van de weg en sloeg meerdere keren over de kop. Uiteindelijk belandde de auto in de sloot. Daarbij heeft de auto waarschijnlijk ook een boom geschampt. De kinderen zijn door het ongeval uit het voertuig geslingerd. De volwassenen, een man en een vrouw, konden op eigen kracht het voertuig verlaten.

Een ooggetuige reed achter de auto toen het ongeluk gebeurde. ,,Mijn vriend heeft direct de auto aan de kant gezet en ik heb 112 gebeld. We zagen direct dat het erg was", vertelt ze. ,,Het is zo onwerkelijk als zoiets voor je neus gebeurt. We zijn enorm geschrokken.”

Zorgwekkend

Er kwamen vijf ambulances en twee traumahelikopters ter plaatse. De trauma-artsen uit de helikopters zijn beiden meegereden naar het ziekenhuis. De toestand van de kinderen is ook maandagmiddag nog zorgwekkend, laat de politie weten. De ouders zijn er minder ernstig aan toe. Zij zijn buiten levensgevaar. 

De A50 tussen Ravenstein en knooppunt Paalgraven was na het ongeluk enige tijd afgesloten. De politie deed sporenonderzoek. Verkeer richting Den Bosch en Eindhoven werd aangeraden om te rijden via Rotterdam.

Dieren

Naast de inzittenden zaten er ook twee huisdieren in de auto. Een hond, welke tijdens het ongeluk ook uit de auto werd geslingerd en een konijn. De hond werd opgevangen door omstanders totdat de dierenambulance ter plaatse kwam. Hij is nagekeken op verwondingen en samen met het konijn naar de noodopvang gebracht. Beide dieren maken het naar omstandigheden goed. 

Ernstig ongeluk op A50 bij Ravenstein
Volledig scherm
Ernstig ongeluk op A50 bij Ravenstein © Marcofotografie/Gabor Heeres
Ongeluk op A50 bij Ravenstein
Volledig scherm
Ongeluk op A50 bij Ravenstein © Marcofotografie/Gabor Heeres
Ernstig ongeluk op A50 bij Ravenstein
Volledig scherm
Ernstig ongeluk op A50 bij Ravenstein © Marcofotografie/Gabor Heeres
Ongeluk op A50 bij Ravenstein
Volledig scherm
Ongeluk op A50 bij Ravenstein © Marcofotografie/Gabor Heeres
Ongeluk op A50 bij Ravenstein
Volledig scherm
Ongeluk op A50 bij Ravenstein © Marcofotografie/Gabor Heeres
 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.