Volledig scherm
PREMIUM
Hulpverleners konden niks meer voor de 19-jarige Dave van Gijn doen. © Gabor Heeres

Twee mannen vervolgd voor dodelijke aanrijding op Weg van de Toekomst in Oss

OSS/DEN BOSCH - Zowel de chauffeur van de BMW die de scooter schepte als de man die de tweewieler bestuurde moeten zich volgende week bij de rechtbank verantwoorden voor hun gedrag op 8 oktober 2017. Toen overleed op de N329 (Weg van de Toekomst) in Oss de 19-jarige Dave van Gijn uit Den Bosch na een botsing tussen de twee voertuigen. 

De dodelijke aanrijding was van meet af aan met raadsels omgeven. De scooter met daarop twee jonge Bosschenaren had midden in de nacht niks te zoeken op de provinciale weg. De bestuurder ervan werd aangehouden toen bleek dat hij had gedronken. En hoe kwam het dat deze indertijd 21-jarige Bosschenaar zelf nauwelijks kleerscheuren had opgelopen?  De bestuurder van de BMW maakte zich direct na de aanrijding uit de voeten, zijn beschadigde voertuig achterlatend. De eigenaar van deze auto, een 31-jarige Ossenaar, claimde dat zijn auto een paar uur eerder was gestolen. Later bleek dat hij zelf achter het stuur zat. 

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.