Volledig scherm
Politiebureau en brandweerkazerne aan de Leeuweriksweg in Uden. © Van Assendelft Fotografie

Uden: denk mee over invulling terrein politiebureau/brandweerkazerne

UDEN - Met een soort wedstrijd hoopt de gemeente Uden goede plannen en ideeën te verzamelen voor de nieuwe invulling van het terrein waar nu nog het politiebureau en de brandweerkazerne staan. Die gebouwen aan de Leeuweriksweg gaan volgend jaar plat en Uden wil op die plek iets bijzonders gaan realiseren. 

De gemeente spreekt zelf van een 'uitvraag' die dit najaar start. Projectontwikkelaars en aannemers kunnen voorstellen indienen die door een jury worden beoordeeld. De beste drie ideeën gaan door naar de volgende ronde.

Wethouder René Peerenboom: ,,Deze aanpak sluit aan op de behoefte in de markt en biedt alle ruimte voor verrassende ideeën en vormen van samenwerking. We zijn de uitvraag nu aan het voorbereiden, zodat geïnteresseerde partijen weten aan welke voorwaarden hun voorstel moet voldoen. Want hoe leuk alle suggesties ook waren van mensen in reactie op de oproep van het Brabants Dagblad een tijdje geleden, de voorstellen moeten wel haalbaar zijn en passen binnen de randvoorwaarden van gemeente Uden."

De belangrijkste voorwaarde die de gemeente heeft vastgesteld, is dat de nieuwe invulling het centrum van Uden verder moet versterken. Winkels op die plek zijn niet gewenst, wonen kan wel, al dan niet in combinatie met andere voorzieningen. De gemeente verwacht later dit najaar de benodigde informatie te presenteren op haar website. Dan gaat het onder andere om een nauwkeurige situatieschets, de randvoorwaarden en de procedure rond de prijsvraag.