Volledig scherm
Teun en Marco belanden in de film op het podium van Markant Uden. © Sean van Berlo

Udense film 'de EXpeditie' is klaar voor de première

UDEN - De eerste twee films waren vingeroefeningen. Nu is er de real shit: de EXpeditie. Een 'romcom voor mannen', met gastrollen van bijna-BN'ers en de première in een echte bioscoop.  De makers Teun van den Elzen (23) en Sean van Berlo (23) hebben de smaak te pakken. 

Het is hun derde film op rij maar volgens de makers met afstand de beste tot nu toe. In 2014 was er al de absurdistische cowboyfilm 'The Lettuce Hunters', een jaar later gevolgd door de donkere thriller 'Dogs'. Met dank aan een geslaagde crowdfundingsactie is er nu dan 'de EXpeditie'. De crew bestond uit jonge vrijwilligers uit de regio Uden-Veghel. Op het affiche staan bekende namen van onder andere Pieter Bouwman en Jochen Otten die volgens Teun van den Elzen graag meewerkten. 

Het verhaal draait om twee mannen (rollen van Teun van den Elzen en Marco Lopes) die aan de bak moeten als blijkt dat hun gezamenlijke ex-vriendinnetje (een rol van Eva van Boxtel uit Uden) aanpapt met een crimineel. "Het moest een romantische komedie worden maar het is een echte mannenfilm geworden." Oftewel: veel slappe klets, een beetje seks ('geen naakt') en geweld en veel humor. Geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Première

'De EXpeditie' gaat donderdag 15 juni in première in bioscoop Industry in Veghel. De film is daar ook nog op 20 en 21 juni te zien. Op 1 juli draait hij twee keer in De Pul in Uden. 

Volledig scherm
Het affiche. © Sean van Berlo