Uitslaande brand in appartementencomplex in Oss, geen slachtoffers

VIDEOOSS - Aan de Berghemseweg in Oss is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.30 uur een uitslaande brand uitgebroken in een appartementencomplex. De brandweer kon het vuur vrij snel blussen. Rond 04.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Niemand raakte gewond, zo meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak volgens de woordvoerder uit in onder het complex gelegen garageboxen. De brand breidde zich vanuit de boxen uit naar twee erboven gelegen appartementen.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De brandweer rukte met hoogwerkers, bluswagens en watertanks uit. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. 

Ontruimd

De brandweer ontruimde het complex uit voorzorg. De circa dertig bewoners werden opgevangen in een horecagelegenheid in de buurt. Ook bewoners van een naastgelegen gebouw werden uit voorzorg geëvacueerd. Iedereen werd uit voorzorg onderzocht op het inademen van rook of ander letsel. Ook een aangrenzend complex werd ontruimd, zo meldt een woordvoerder. 

De brand veroorzaakte weinig rook, waardoor er geen waarschuwing uit hoefde gaan naar omwonenden om ramen en deuren te sluiten.

Onderzoek

Nadat de brandweer alle woningen had gecontroleerd, werden bijna alle appartementen weer vrijgegeven aan de bewoners. Bewoners van meerdere appartementen konden niet terug: hun woningen waren door de brand te zwaar beschadigd.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Brandstichting wordt uitgesloten. ,,Er zijn door de brandweer geen sporen gevonden die daarop wijzen‘’, aldus een woordvoerster van de politie. Ze snapt dat mensen zijn die mogelijk een link leggen met de pyromaan die Oss de laatste maanden teistert, maar: ,,Er is nu geen enkele aanwijzing voor brandstichting.‘’ 

Volledig scherm
Brand appartementencomplex Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo

Meer nieuws in ons audiobulletin - ook op Spotify

Dit en meer nieuws kun je ook beluisteren ons dagelijkse bulletin. Een korte update van het belangrijkste nieuws uit Brabant ontvang je dagelijks via Whatsapp, maar ook automatisch in je vertrouwde podcast-app. Volg ons ook op Spotify en Apple Podcast, of vraag je Google Assistent om ‘het nieuws van het Brabants Dagblad’. 

Volledig scherm
Brand appartementencomplex Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
Brand appartementencomplex Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo
Volledig scherm
Brand appartementencomplex Oss © Gabor Heeres / Foto Mallo
 1. Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss
  PREMIUM
  COLUMN PLAATS DELICT

  Operatie Alfa: de politie is de baas in Oss

  OSS - Op één van de actiedagen van de Operatie Alfa raakte ik vorige maand in gesprek met een Friese politie-agent die door zijn chefs naar Brabant was gestuurd om zijn collega’s te assisteren in de strijd tegen de criminele familie R. Het miezerde, de agent had zijn humeur aangepast aan het weer. Die ochtend was hij om zes uur vanuit Leeuwarden afgereisd naar Brabant. Het was al bijna twee uur, maar hoe laat hij weer terug zou mogen, wist hij nog niet.
 2. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
  PREMIUM
  Column

  Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

  Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!