Volledig scherm
De Wilgendaal in Herpen © Sjors Grol

V.I.P. en Herpinia onderzoeken gezamenlijk sportpark in Herpen

HERPEN - Tennisvereniging V.I.P. en voetbalclub Herpinia zijn in gesprek over een gezamenlijke sportaccommodatie in Herpen. Samen willen de twee verenigingen ook in tijden van krimp vitaal blijven.

Als locatie hebben de twee sportclubs De Wilgendaal in gedachte. Dat is het complex waar Herpinia nu al haar voetbalwedstrijden afwerkt. De nieuwe tennisbanen van V.I.P., die zoetjesaan aan renovatie toe zijn, zouden daar ook een plek moeten krijgen. De clubs willen verder op organisatorisch vlak de krachten bundelen. Daarbij sluiten ze een algehele fusie op termijn niet uit. Andere verengingen uit Herpen worden uitgenodigd zich bij het duo aan te sluiten.

De besturen van de Herpinia en V.I.P. ondertekenden afgelopen weekend al een intentieverklaring. Er zijn twee werkgroepen geformeerd om tot de nieuwe accommodatie te komen. Die gaan zich onder meer bezighouden met de gewenste inrichting van het sportpark, duurzaamheid, cultuur en de beoogde partners in het project. Na de zomervakantie, waarschijnlijk in september, worden de leden van de twee verenigingen tijdens een informatieavond verder bijgepraat over de ontwikkelingen. 

  1. ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’
    Column

    ‘Als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene’

    OSS - Hoewel mijn eigen eenmalige deelname aan de Kako, lang, lang, geleden, geen daverend succes was, had ik het geweldig gevonden als mijn kinderen wél van het kinderkampsoort geweest waren. Twee keer fietste ik een week lang met ze door het bos naar de plaatselijke variant, ze ijs, snoep, een overdosis Netflix en alles wat god nog meer verboden heeft in het vooruitzicht stellend, in ruil voor een beetje enthousiasme. Maar het werd niets. Jammer, begrijpelijk en herkenbaar: ook ik had me op kamp gevoeld als een roze sprinkhaan tussen een hele kudde groene.