Volledig scherm
PREMIUM
Kok Dani Hoefnagels aan het werk in het Eindhovense restaurant Zarzo. Hij gaat nu in Barcelona aan de slag. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Van afwasser in Macharen naar toprestaurant in Barcelona

HAREN/BARCELONA - Zijn horeca-carrière begon in de afwasploeg van restaurant ‘t Vunderke in Macharen. Gegrepen door het keukensfeertje belandde hij op de horecaopleiding én in  sterrenrestaurants in Etten-Leur en Eindhoven. Nu maakt  Dani Hoefnagels uit Haren (21)  de 'culinaire’ overstap naar toprestaurant Enigma in Barcelona.

Quote

Ik kon daarvóór nog niet eens een ei bakken

Dani Hoefnagels

Een vol bord gedrevenheid kón de piepjonge Dani Hoefnagels al niet ontzegd worden. Want ga d'r maar aanstaan. Eerst verruil je huis en Haren om als broekie van vijftien in een sterrenrestaurant in Etten-Leur je allereerste kooklessen in de praktijk te brengen.

Loop je vervolgens een grotejongensstage bij topkok Sergio Herman in Cadzand-Bad om daarna diep in Zuid-Limburg een jaar lang een 'superleuke' familiezaak mee te helpen runnen. ,,En dan te bedenken dat ik daarvóór nog niet eens een ei kon bakken", relativeert de 21-jarige Harenaar.