Volledig scherm
PREMIUM
Kok Dani Hoefnagels aan het werk in het Eindhovense restaurant Zarzo. Hij gaat nu in Barcelona aan de slag. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Van afwasser in Macharen naar toprestaurant in Barcelona

HAREN/BARCELONA - Zijn horeca-carrière begon in de afwasploeg van restaurant ‘t Vunderke in Macharen. Gegrepen door het keukensfeertje belandde hij op de horecaopleiding én in  sterrenrestaurants in Etten-Leur en Eindhoven. Nu maakt  Dani Hoefnagels uit Haren (21)  de 'culinaire’ overstap naar toprestaurant Enigma in Barcelona.

Quote

Ik kon daarvóór nog niet eens een ei bakken

Dani Hoefnagels

Een vol bord gedrevenheid kón de piepjonge Dani Hoefnagels al niet ontzegd worden. Want ga d'r maar aanstaan. Eerst verruil je huis en Haren om als broekie van vijftien in een sterrenrestaurant in Etten-Leur je allereerste kooklessen in de praktijk te brengen.

Loop je vervolgens een grotejongensstage bij topkok Sergio Herman in Cadzand-Bad om daarna diep in Zuid-Limburg een jaar lang een 'superleuke' familiezaak mee te helpen runnen. ,,En dan te bedenken dat ik daarvóór nog niet eens een ei kon bakken", relativeert de 21-jarige Harenaar.

 1. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 2. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.