De winkel van Van der Doelen Speelgoed aan Het Dorp in Heesch.
Volledig scherm
PREMIUM
De winkel van Van der Doelen Speelgoed aan Het Dorp in Heesch. © Google Maps

Van der Doelen sluit na 49 jaar laatste speelgoedwinkel in Heesch

HEESCH/OSS - Ooit telde Van der Doelen Speelgoed negen winkels, verspreid over Oost-Brabant. Op 1 mei gaat de laatste winkel van het Osse familiebedrijf op slot. De winkel aan Het Dorp in Heesch is deze week begonnen met de uitverkoop. 

De sluiting van de laatste speelgoedwinkel heeft alles te maken met de fysieke gesteldheid van eigenaar Jos van der Doelen. ,,Helaas heb ik dit besluit moeten nemen. Ik kan nog maar twee of drie uur per dag werken. Daarna is de pijp helemaal leeg.” Extra personeel inhuren om het werk uit te voeren is met de huidige marges niet rendabel, zo geeft Van der Doelen aan. ,,Internet heeft intussen meer dan de helft van de speelgoedmarkt overgenomen.” 

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven, maar mag niet werken in Heesch: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.