Volledig scherm
PREMIUM
Inge van der Heijden trekt zich door de moddercross in Gieten, maar ze houdt helemaal niet van dit soort crossen. © Cor Vos

Van der Heijden houdt niet van stoempen door de modder: ‘Ik zit te wachten tot het droog wordt’

Als een dood vogeltje zat Inge van der Heijden zondag na de cross in Ruddervoorde in haar camper. Inmiddels kijkt de wereldkampioene al weer vol goede moed uit naar het EK.

,,Ach, het wordt altijd weer maandag”, zo kijkt Inge van der Heijden terug op de voor haar mislukte veldrit van Ruddervoorde. ,,Zo vlak na de cross was ik natuurlijk teleurgesteld. De dagen erna ga ik gewoon weer trainen en toeleven naar het volgende. Naar het EK dus.”

  1. Krijgt operatie-Alfa in Oss
het criminele broeinest eronder?
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Krijgt operatie-Al­fa in Oss het criminele broeinest eronder?

    Als jonge verslaggever bracht ik begin jaren negentig mijn eerste bezoek aan woonwagenkamp Vorstengrafdonk, gelegen aan de snelweg bij Oss-Oost. Het kamp was al in verregaande staat van ontbinding, want het rijk had besloten dat de grote kampen moesten verdwijnen - het waren broeinesten van criminaliteit. In één van de weinige woonwagens die nog resteerden, sprak ik met de stamoudste van een echte 'reizigersfamilie’. Die had geen goed woord over voor de plannen van de overheid: de verantwoordelijke wethouder was een onvervalste nazi en alle andere bestuurders trouwens ook.