De Talentencampus in Oss.
Volledig scherm
De Talentencampus in Oss. © Van Assendelft

Van leerlingenvervoer naar transport: Osse Talentencampus regelt tijdelijk werk in crisis

OSS - Tijdelijk geen werk door de coronacrisis? Of daardoor juist de handen overvol? Dan kunnen werknemers en werkgevers vanaf nu terecht bij de Osse Talentcampus. Zolang het virus nog door Nederland waart, zetten ze zich daar in om vraag en aanbod bij elkaar te brengen op de Osse arbeidsmarkt. 

De bal kwam vorige week aan het rollen na een belletje van Van Driel. Door de crisis zijn alle scholen dicht en dus staat ook het leerlingenvervoer stil. Honderden chauffeurs zitten daarom noodgedwongen thuis. Doodzonde natuurlijk, zeker nu ze elders in het transport juist handen tekortkomen. 

,,Dus heeft Van Driel contact gezocht met ons”, zegt Richard van Ommen van de Talentencampus. ,,Want het zijn krachten die vaak ook nog wel overweg kunnen met een heftruck of aanhanger. Daarom zijn wij voor hen op zoek gegaan naar tijdelijk ander werk in de transportsector. Verschillende mensen uit de horeca zijn via ons al aan de slag in de productie.”

De verbinding maken

Op de site van de Talentencampus is daarom een portaal geopend voor vraag en aanbod. In principe alleen voor bedrijven uit Oss en omgeving, maar Van Ommen zal een occasionele vraag om boodschappenhulp of extra mondkapjes niet verwijderen. Op de site krijgen ook ZZP’ers ook een platform om zichzelf in de spotlight te zetten. 

Van Ommen hoopt dat het platform gaat fungeren als een online uithangbord voor specialisten uit allerlei sectoren. Waarin de Talentencampus haar netwerk inschakelt om de verbinding te leggen. ,,We dagen ondernemers, overheid, onderwijs én particulieren uit om de verbinding te zoeken en samen deze crisis aan te vliegen.”

Al tien tot vijftien matches

De Talentencampus rekent geen kosten voor de matches. Van Ommen schat dat alleen al in de eerste week tien tot vijftien mensen tijdelijk ander werk hebben gevonden via het platform. ,,En daar zitten dus ook weer tien tot vijftien gezinnen achter. Dat maakt de inzet al meer dan de moeite waar. Iedere Ossenaar die we op deze manier kunnen helpen de crisis te verlichten, is er één.”

De directeur hoopt dat ondernemersverenigingen en -initiatieven helpen om het platform extra bekendheid te geven.