Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Freddy Schinkel

Veel animo voor zonneparken op Landerdse grond

LANDERD - Pakweg anderhalve vierkante kilometer aan velden vol zonnepanelen. Die zou de gemeente Landerd in kunnen vullen als ze alle concrete verzoeken honoreert. Zeven partijen hebben zich daarvoor gemeld ten gemeentehuize.

Quote

Ik heb nu eenmaal geen zak met geld. Ik ben meer een soort aanjager

Ben Brands, wethouder

De Landerdse grond blijkt reuze in trek, maar er valt nog niet veel te zeggen over wat er uiteindelijk uit de bus komt. ,,Zeven concrete verzoeken zijn ingediend om zonneparken aan te leggen. In totaal gaat het om 150 tot 160 hectare”, zo laat een woordvoerder weten. ,,Wij kunnen nog niets zeggen over de aanvragers en locaties waarop de verzoeken betrekking hebben. Het zit allemaal nog in een beginstadium.”

  1. Heerlijk Heesch bloeit en groeit

    Heerlijk Heesch bloeit en groeit

    HEESCH - Het tweedaagse evenement Heerlijk Heesch groeit en bloeit. Dit jaar waren er enkele ondernemers op het plein De Misse voor het gemeentehuis van buiten de dorpsgrens van Heesch. Zaterdag was het al meteen druk. Jolijn van ‘t Tunneke sprak van een geslaagde avond. “De deelnemers spraken met elkaar af om de keuken wat langer open te houden”, verduidelijkt Jolijn haar woorden. Zondagmiddag zijn het vooral gezinnen met kinderen die de weg naar de 11 standjes weten te vinden.