Volledig scherm
Volle bak tijdens de informatiebijeenkomst over Heesch West. © Maarten van den Hurk / BD

Veel belangstelling voor infobijeenkomst Heesch West

HEESCH - Onder zeer grote belangstelling is in Heesch de informatiebijeenkomst over bedrijventerrein ‘Heesch West’ van start gegaan. Vele tientallen mensen zijn naar het voormalige Rabobankkantoor gekomen. 

Volledig scherm
De informatiestand over de geplande windmolens trekt veel belangstelling. © Maarten van den Hurk / BD

Nog tot 21 uur kunnen bezoekers zich laten informeren over uiteenlopende aspecten van het geplande bedrijventerrein dat tussen Heesch, Vinkel en Geffen komt te liggen. Heesch West is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Bernheze, Den Bosch en Oss.
Deze maand is onder andere het voorontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. Bij deze stap hoort de informatiebijeenkomst. Naast planopstellers zijn ook betrokken wethouders present.

Bezorgde omwonenden

Ook bezorgde omwonenden hebben een stand in het voormalige bankkantoor aan de Cereslaan. Zij laten een kritisch geluid horen over de plannen. De omwonenden, mensen uit buurtschappen van Vinkel en Heesch, vinden dat Heesch West veel zwaarder dreigt uit te pakken dan tot dusver werd voorgesteld. De panden mogen hier worden dan eerder gezegd is, er is zwaardere bedrijvigheid mogelijk en de geplande windmolens zijn van het hoogste type.

Volledig scherm
Een tafel met plattegrond van het toekomstige bedrijventerrein. © Maarten van den Hurk / BD