Dimitra Binos uit Oss zamelt slaapzakken in voor Lesbos. Op de foto Iris, Vera en Marit (vlnr) komen slaapzakken brengen.
Volledig scherm
Dimitra Binos uit Oss zamelt slaapzakken in voor Lesbos. Op de foto Iris, Vera en Marit (vlnr) komen slaapzakken brengen. © Jeroen Appels / Van Assendelft Fotografie

Vera (9), Iris (7) en Marit (4) geven graag hun slaapzak af voor vluchtelingen Moria

OSS - De zussen Iris (7), Vera (9) en Marit (4) kwamen er alvast één brengen; een slaapzak voor de vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Dimitra Binos van Thuis in Oss zamelt ze in, en vrijdag vliegt er een vliegtuig om een berg slaapzakken, matrassen en luiers naar Lesbos te brengen. 

  1. De missie van Lieke uit Sint-Oedenrode: 28 keer 650 slaapzakken voor noodlijdend Lesbos
    PREMIUM

    De missie van Lieke uit Sint-Oedenrode: 28 keer 650 slaapzak­ken voor noodlij­dend Lesbos

    Twee gigantische branden zorgden er begin deze week voor dat 13.000 vluchtelingen op het overbevolkte migrantenkamp Moria op Lesbos in een mum van tijd dakloos raakten. Veel mensen sloegen op de vlucht. Nog meer mensen zijn in nood en zitten zonder onderdak en bezittingen. En dus is alle externe hulp, eens te meer, hartstikke nodig. Vijf dertigers uit Sint-Oedenrode en omgeving, onder wie Lieke van Casteren, komen in actie. Ze zamelen slaapzakken in. Heel veel slaapzakken.