Arie den Dekker in zijn uitgebrande woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Arie den Dekker in zijn uitgebrande woning. © Peter van Erp

Verbannen uit Oss na aanslag op zijn leven

OSS - Arie den Dekker is zijn leven niet zeker. Iemand heeft een prijs op zijn hoofd gezet, weten politie en justitie. Daarom moet hij uit zijn woonplaats Oss wegblijven. Want ook wie in zijn buurt verblijft, loopt risico's. Op pad met een wandelend doelwit. 

,,Als er dadelijk geschoten wordt, dan spring jij er toch wel voor?” Arie permitteert zich een grapje richting de verslaggever. Een macaber grapje. Want dat iemand hem uit de weg geruimd wil hebben, dat staat vast. En dat een bezoek aan zijn woonplaats Oss het risico vergroot ook. Niet voor niks kreeg hij deze week een brief van de burgemeester in zijn handen gedrukt waarin hem verboden wordt zijn gezicht in de stad te vertonen. ‘Dit omdat uit politie-informatie blijkt dat de kans zeer groot is dat er op uiterst korte termijn een aanslag op u of uw omgeving wordt gepleegd.’ De burgemeester wil niet alleen Den Dekker in bescherming nemen, maar ook voorkomen dat er bij een aanslag onschuldige slachtoffers vallen, zo schrijft ze. 

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.